Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή προς την Αστυνομική διεύθυνση Αριδαίας.


Αριδαία 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προς... Αστυνομική διεύθυνση Αριδαίας, 
Κο. Διοικητή Α.Τ. Αριδαίας, 
Κο. Αξιωματικό υπηρεσίας Α.Τ. Αριδαίας, 
και λοιπό προσωπικό του Α.Τ. Αριδαίας

Είμαστε μια μικρή και νεοσύστατη ομάδα από μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου που κάνουμε δειλά τις πρώτες μας πεταλιές στους τοπικούς δρόμους του δήμου μας. Αποσκοπούμε στην ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων στην ορθή οδική συμπεριφορά και στον σεβασμό των κανόνων του Κ.Ο.Κ.. Στην ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των κατοίκων της επαρχίας μας στην χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης αλλά και στον σεβασμό προς τον ποδηλάτη με την παρουσία του στους δρόμους και στο περιβάλλον.

Με την παρούσα επιστολή μας λοιπόν, σας κάνουμε γνωστή την επιθυμία μας, για την ευγενική και διακριτική συμμετοχή και παρουσία σας κατά την διάρκεια της εξόδου μας στους τοπικούς δρόμους. 

Πιο αναλυτικά...

Κρίνουμε αναγκαία την συνοδεία ενός οχήματός σας με στελέχη του Α.Τ. σας στο τέλος της “ουράς” των ποδηλάτων μας κατά την διάρκεια όλης μας της διαδρομής και παρουσίας μας στους δρόμους του δήμου. Η παρουσία σας με συνοδευτικό όχημα θα αποτρέψει θερμόαιμους οδηγούς από το να μας προσπεράσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την παρέα μας, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους ή και με τυφλά σημεία μιας και θα συνοδεύουμε και μικρά παιδιά, αλλά και τα οχήματα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Θα διευκολύνει τόσο την δική μας διαδρομή αλλά δεν θα δημιουργήσει και προβλήματα στην οδική κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων. Ενώ η πιθανή σας συμβουλευτική συμμετοχή πριν την έναρξή της διαδρομής μας, θα δώσει στους μικρούς μας φίλους ένα πιο ορθά δομημένο εκπαιδευτικό χαρακτήρα στην προσπάθειά μας αυτή.

Ζητούμε να λάβετε υπόψιν σας πως απουσίας χρόνου λόγω τρέχουσας ενάρξεως σχολικής περιόδου, κάναμε ότι ήταν δυνατό για να ενημερώσουμε τα μικρά και μεγάλα μέλη μας αλλά και τους γονείς των πρώτων. Ζητήθηκε, ιδιαίτερα από παιδιά κάτω των 15ετών να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση για πιθανή τους συμμετοχή από τους γονείς τους, προτείναμε και παροτρύναμε την συμμετοχή των τελευταίων. Κάναμε γνωστό ότι απουσίας σχετικής δηλώσεως ή και απουσίας των γονέων δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στην διαδρομή. Κάναμε επίσης σαφές πως απουσία κατάλληλου ποδηλάτου, απουσία κράνους ή και γιλέκου, θα συνεπάγεται επίσης άρνηση συμμετοχής.

Συντάξαμε δε και μία λίστα με ορισμένους κανόνες για την ορθή χρήση του ποδηλάτου στους δρόμους αλλά και στην ποδηλατοπαρέα μας, που θα διαβαστεί και μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες. Αντίγραφο της σχετικής μας λίστας προσκομίζουμε και με την παρούσα επιστολή. Παροτρύνουμε την χρήση κράνους, γιλέκου, συνοδείας γονέων για τα μικρά παιδιά, κατάλληλου ποδηλάτου ανάλογα την διαδρομή μας, κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού σε περίπτωση βλάβης ενώ φίλος της παρέας με γνώσεις πρώτων βοηθειών και πολύχρονη εμπειρία σε τέτοιες εκδηλώσεις, θα φέρει μαζί σου σάκο με τα απαραίτητα σε περίπτωση τυχόν μικροτραυματισμών.

Τέλος σχετικά με την διαδρομή αυτής της εβδομάδος (25/01/2011) το πρόγραμμά μας έχει ως εξής...


- Προσυνάντηση στην πλατεία του Δημαρχείου όπισθεν του Α.Τ. Αριδαίας την Κυριακή 25/09/2011 και ώρα 17.00 τοπική.
- Έλεγχος παρουσίας μελών, ορισμός θέσεων οδηγών, ομιλία υπεύθυνων διαδρομής και αν επιθυμούν τα στελέχη του Α.Τ. σας να συμμετέχουν με την δική σους παρουσία στο σημείο αυτό και τελικός καθορισμός διαδρομής.
- Έναρξη διαδρομής περί των 17.15.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε περιλαμβάνει...

Έναρξη από την πλατεία του δημαρχείου, κατεύθυνση προς Δασάκι, έπειτα πέρασμα του ποταμού από την γέφυρα και μέσω του παράπλευρου δρόμου κατευθυνόμαστε προς το νεκροταφείο της Αγ. Παρασκευής. Μια ολιγόλεπτη στάση για ανεφοδιασμό ύδατος από τα μικρά παιδιά και στην συνέχεια προχωρούμε για τον οικισμό της Δωροθέας.

Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια προχωρούμε...
ή προς οικισμό Αγαθής και στην συνέχεια Βορεινού με επιστροφή αντίστοιχα προς Αριδαία,
ή κατευθυνόμαστε προς Σωσσάνδρα και Λυκόστομο με επιστροφή πάλι στην Αριδαία.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ενώ υπολογίζουμε να επιστρέψουμε στην Αριδαία κατά την διάρκεια ή λίγο μετά το πέρας της δύσης του ήλιου.

Στην Αριδαία θα περάσουμε από το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομό της για να καταλείξουμε ξανά στην πλατεία του δημαρχείου όπου και θα ολοκληρώσουμε την διαδρομή μας.

Ταυτόχρονα θα ενημερώνεστε καθʼόλη την διάρκεια της διαδρομής από έναν μας οδηγό για οποιαδήποτε τυχόν αλλαγή του παραπάνου πλάνου.

Για οτιδήποτε άλλο είμαστε στην διάθεσή σας.
Φιλικά... 
Η ομάδα φίλων ποδηλάτου Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου